1286629_94573092

De voordelen van Autisme

In mijn blogs geef ik jullie vaak tips over hoe je beter met autisme om kunt gaan. Er zijn veel handige tips waardoor je veel minder last hebt van deze stoornis. Autisme hebben kan soms vervelend zijn, maar er zitten ook veel voordelen aan verbonden! Van veel beroemde mensen zoals Einstein, Mozart, Darwin en Picasso wordt vermoed dat ze autisme hadden en dat zijn stuk voor stuk creatieve en enorm slimme mensen. Weet jij al waar jouw sterke punten liggen als autist? In deze blog word je wijzer over de voordelen van autisme.

Concentratie & interesse
Iemand met autisme kan zich enorm goed concentreren op een bepaalde taak. Je kan volledig opgaan in een goed boek, je huiswerk of juist het bespelen van een muziekinstrument. Je hebt een grote passie en daar ga je voor! Naast dat je graag hard werkt voor je passie, werken autisten vaak ook heel precies en secuur. Ze zien/horen/proeven/ruiken elk detail en zullen minder snel een fout maken.1286629_94573092

Goudeerlijk & fantasie
Kinderen met autisme zijn daarnaast vaak heel eerlijk en hebben een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Ze weten heel snel wanneer iemand de fout in gaat. Ook zijn mensen met autisme vaak enorm trouw, ze zeggen niet snel een afspraak af en komen altijd hun beloftes na. Ze vertrouwen er ook op dat iemand anders deze ook nakomt. Autisten hebben daarnaast vaak een goede verbeeldingskracht. Hoewel ze vaak niet kunnen liegen, kunnen ze wel lekker dagdromen (of gewoon ’s nachts natuurlijk). Autisten zijn vaak erg creatief en omdat ze zich zo goed kunnen concentreren zijn ze vaak erg goed in tekenen, schilderen, of piano spelen.


Geheugen
Speel nooit een spelletje memorie tegen iemand met autisme, dan ga je geheid verliezen! Autisten zijn namelijk heel goed in beelden onthouden. Ze kunnen soms lastig emoties interpreteren dus letten extra goed op wat iemand zegt en hoe iemand eruit ziet. Daarom hebben ze een ijzersterk geheugen. Wat heb je vorig jaar de ochtend na kerst ontbeten? Waarschijnlijk heb je geen flauw idee. Grote kans dat iemand met autisme het nog wel weet.

Op welke manier werkt autisme voor jou als een voordeel? Deel jouw positieve ervaringen, zodat andere mensen hier ook van kunnen leren! Autisme is niet lastig, het is juist super handig!

facebooktwitterby feather
Als eerste een nieuw artikel lezen? 
Schrijf je in voor de autismore nieuwsbrief!

Een gedachte over “De voordelen van Autisme”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *